{ "title": "İltihaplı Eklem Romatizmasına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/iltihapli-eklem-romatizmasina-ne-iyi-gelir.gif", "date": "18.01.2024 22:17:45", "author": "orhan esen", "article": [ { "article": "İltihaplı eklem romatizmasına ne iyi gelir konusunda burada bazı öneriler bulacaksınız. Bu romatizma türü ağrılı bir romatizmadır. Tedavi süresi uzun olan bu hastalık genç ya da yaşlı olsun fark etmez her bireyde ortaya çıkabilir. Burada bu sağlık sorununa çare olarak önerilen bazı bitkisel tedaviler verilecektir.

Romatoid artirit olarak bilinen bu hastalığa karşı Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tarafından uygulanması önerilen bitkisel tedavi yöntemi şöyledir;
Öncelikle belirtelim verilecek olan bu tedavinin herhangi bir yan etkisinin olmadığını belirtelim. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun önerdiği bu kür için, perfore edilmiş kiraz sapı ile doğru zamanda toplanmış ve perfore ısırganın bir türü ile hazırlanıyor.

İltihaplı romatizmaya karşı kiraz sap ve-ısırgan otu kürü

Yarım litre kadar klorlu olmayan su kaynatılır ve önce 25-30 tane kiraz sapını kaynayan suya ekleyin. Ardından ocağın ateşini kısarak 3 dakika kadar demleyiniz. Üç dakika sonra bir tatlı kaşığı kadar ısırgan ilave ederek 3 dakika daha kaynatın. Altıncı dakikada ocağın altını kapatın ve ılımasını bekleyin. Su ılık olunca süzün. Elde ettiğiniz suyun yarısını by Babylon Toolbar\"> sabah kahvaltıdan 2 saat sonra kalanı da öğlen yemeğinden 2 saat önce için. Bu bitkisel kürün uygulama süresi 21 gündür. Sonraki dönemlerde şikâyetlerin durumuna göre tekrarlanabilir.

Başka bitkisel öneriler
Vücuttaki küçük veya büyük eklemleri etkiler ve bu eklemlerde tutukluk sorununa neden olan bir romatizma türüdür. Romatizma anlam olarak sıvı akışı veya kanın yürümesi olarak tanımlanır. İltihaplı romatizma da eklemlerdeki sıvı akış düzeninin bozularak eklemin hareket kabiliyetini kısmen ve zamanla tamamen yitirilmesi hastalığıdır. Bu hastalık kronik bir hastalık türüdür ve hastalığın ortaya çıkış faktörleri kesin olarak bilinmemektedir. Bu tür oluşum nedenleri kesin olarak bilinmeyen hastalıklarda hastalığın genetik olduğu varsayılmaktadır. İlk önce zarar verdiği eklemler dışında damarlarda tıkanmaya neden olma, deri altında kitleler oluşmasına yol açma, karaciğerde yağlanmaya neden olma, dalak büyümesi gibi etkileri de vardır.

İltihaplı eklem romatizmasının belirtileri nelerdir?

Ellerde ve ayaklarda şişme: Hastalığın başladığının ilk belirtilerinden birisidir. El ve ayak eklemlerinde belirgin olacak şekilde şekil kaybı meydana gelir. Özellikle elin üst kısmında bulunan eklemler gözle görülebilecek şekilde büyür, sertleşir ve bu bölgede belirgin bir his kaybı meydana gelir.

İştah kaybı: Midede bir şişkinlik hissi olması nedeni ile kişi hiçbir şey yememeye başlar. Bu da hastalığın en belirgin belirtilerindendir.

Deri altında oluşan şişlikler: Eklem bölgelerinden farklı olan bölgelerde, derinin altında nohut büyüklüğünde kitleler meydana gelir.

Uykuda düzensizlik: Kişi by Babylon Toolbar\"> sabah uyanamaz ve sonrasında uykusunu alamama problemi yaşamaya başlar. Sanki kişi aylardır uyumamış gibi hisseder.
" } ] }