{ "title": "İltihaplı Romatizma Tedavisi", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/iltihapli-romatizma-tedavisi.gif", "date": "19.01.2024 22:27:25", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "İltihaplı Romatizma Tedavisi, iltihaplı romatizma insan vücudunda yer alan büyük veya küçük eklemleri etkileyerek tutukluk meydana getiren bir romatizma çeşididir. Romatizmanın açılımı ise kanın hareket etmesi ya da sıvı akışı olarak anlatılır. İltihaplı romatizması da eklemlerde gerçekleşen sıvı akışı düzeyinin bozularak eklemlerin hareketliliğinin zamanla tamamen veya kısmen kaybolması nedeni ile kendini belli eden bir hastalıktır. İltihaplı romatizma rahatsızlığı ömür boyu kalıcı yani kronikleşmiş bir hastalık çeşididir. Bu rahatsızlığın meydana geliş faktörleri net olarak anlaşılamamaktadır. Bu çeşit oluşum nedenleri anlaşılamayan rahatsızlıklarda olduğu gibi iltihaplı romatizma hastalığının da kalıtımsal olduğu düşünülmektedir. Bu hastalığın başlıda etkisi altına aldığı eklemlerin yanı sıra karaciğerde yağlanma, cilt altında kitleler meydana gelmesi, dalak büyümesi ve damarlarda tıkanma gibi tepkilere de rastlanmaktadır.

İltihaplı Romatizma Belirtileri Nelerdir?
İltihaplı Romatizma Tedavisi Nasıl Yapılır?

İltihaplı romatizma hastalığında yukarıda sıralamış olduğumuz ilk belirtilerin farkına varan kişi kesinlikle acil olarak bir romatoloji bölümüne başvurmalıdır. Bu rahatsızlığın tanısı doktorun hasta için isteyeceği tahlillerle birlikte tanı koyarak tedaviye geçmesi ile başlayacaktır. Bu rahatsızlığın farklı romatizma çeşitlerinde olduğu gibi kesin tedavi şekil bulunmamaktadır. Ancak hekim kontrolünde hastalığın evrelerine göre belli aralıklarda yapılan tahliller sonrasında ilaç tedavisi uygulanarak hastalığın ilerlememesi için sürekli doktor kontrolü altında yaşamlarını sürdürmek zorundadırlar. Bu durumda demek oluyor ki iltihaplı romatizma hastası olan bir kişi yaşamı boyunca devam edecek kronik bir hastalıkla mücadele edecektir.

İltihaplı Romatizmadan Korunmanın Başlıca Yolları: Genellikle iltihaplı romatizmadan korunmak için sağlıklı ve doğal beslenerek vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi oldukça önemlidir. Ayrıca düzenli olarak vücudu zinde tutabilmek için günlük egzersiz yapmak da oldukça önemlidir. Fakat bu rahatsızlığa karşı henüz bir koruma şekli bulunmamaktadır.
" } ] }