{ "title": "Kronik Romatizma", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/kronik-romatizma.gif", "date": "20.01.2024 08:20:48", "author": "Murat AYDOĞAN", "article": [ { "article": "
Kronik romatizma, Romatizma birçok insanın şikâyetçi olduğu kesin bir tedavisi bulunmayan ve bitkisel ilaçlarla ve bitkilerle ağrısının ve şişliğinin azaltılabileceği bir hastalıktır. Bu hastalık kişinin hareket sisteminden, yaşında, kilosundan dolayı farklılıklar gösterebilir. Romatizmanın birçok çeşidi bulunmaktadır. Romatizma hastalıklarının tedavisi erken teşhis ile yol olacak dereceye kadar düşürülebilmektedir. Romatizma hastalıklarının fazla ilerlemesiyle bu hastalık kronikleşmektedir. Bu hastalık kronikleştikten sonra kontrol edilemeyen haller almaktadır. Böyle durumlarda bölgenin çok fazla zarar görmesi, sinirlerin zarar görmesi, kemik dokularının zedelenmesi ve zarar görmesi nedeniyle bölgede his kaybı görülebilmektedir. Romatizma hastalıkları kronikleştikten sonra da vücut şeklinde çok fazla şekil bozukluğuna ve dayanılamayacak derecede ağrılara neden olmaktadır.
Kronik romatizma diğer nezle, soğuk algınlığı ya da o bölgenin soğuktan etkilenmesi ile oluşan akut kronik romatizmalardan ayırt edilmesi oldukça önemlidir. Gut hastalığı ile kronik romatizma hastalığı birbiriyle oldukça benzerdir. Bu hastalıkların ikisinin de ortaya çıkma nedeni aynıdır. Her ikisi de ürik asit tortularının bir bölgede toplanması ile ortaya çıkmaktadır.

Kronik romatizma yaşlılarda daha fazla görülen normal romatizmadan daha farklı olarak genç insanlarda oluşma ihtimali çok daha fazladır. Kronik romatizma ağrılarının şiddetinin çok fazla olması kişiyi birçok aktivitelerin de alıkoymaktadır. Ağrısı o kadar şiddetlidir ki kişide tansiyon düşmesine ve kişinin yerinde duramayacak kadar büyük ağrılar oluşturmaktadır. Bu ağrılar bitkisel yollarla oldukça azaltılabilir ama bazı hastalar bu ağrıyı çekmek zorundadır. Çünkü ağrı şiddeti çok fazla ise tıbbi ya da bitkisel ilaçlarda bu şiddetli ağrıları azaltmaya yetersiz kalmaktadır. Kronik romatizma aile geninden de kişiye geçmiş olabilir ya da bu hastalık kişiye sonradan da oluşmuş olabilir. Bu hastalığın oluşmasında sağlıksız hava koşulları da oldukça etkilidir. Kronik romatizma hastaları hayatları boyunca yedikleri fazla yemeklerin bedelini bu şekilde geri öderler. İnsanlar o ağrının şiddetinin fazlalığını bilselerdi daha fazla spor yaparak yemek düzenlerine şüphesiz daha dikkat ederlerdi. Kronik romatizma kişinin bağışıklık sistemi ile tamamen bağlantılıdır. Bu hastalığın oluşmasında bağışıklık sisteminin oldukça etkisi vardır. Kişinin bağışıklık sisteminin düşük ve bozuk olması bu hastalığın oluşmasında bire bir etkili olmaktadır. Kişinin bağışıklık sisteminin artırılması bu hastalığın ortadan çıkmamasına ya da var olan bu hastalığın ağrı şiddetinin oldukça azalacağına yardımcı olacaktır. Bu bağışıklık sisteminin artırılmasında tıbbı ilaçlardan çok bitkisel ilaçlar etkili olmaktadır. Bitkisel otların kullanılması bağışıklık sistemine hissedilir şekilde etki edecektir.

Kronik Romatizma ile Gut Hastalığının Benzerliği

Kronik romatizma kişinin kötü beslenme alışkanlıklarında dolayı da ortaya çıkabilmektedir. Kronik romatizma gut hastalığıyla hemen hemen aynıdır. Fakat romatizma hastalığındaki ağrılar gut hastalığındaki ağrılardan oldukça fazladır. Gut hastalığındaki ağrılar kronik romatizma ağrıları ile onun kadar çok olmasa da aynıdır. Vücuttaki ürik asidin bir yerde toplanarak bu tür hastalıkları oluşturmasıyla kişinin büyük sıkıntılar çekmesine neden olmaktadır. Bu ürik asidin azalması yediğimiz gıdalar ya da içtiğimiz içecekler ürik asit miktarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir.

Kronik Romatizma Hastalığını Tetikleyen İçecekler ve bu Hastalığın Oluştuğu Bölgeler

Alkollü içecekler, çay, kahve, sigara içmek çok fazla şeker içeren besinler gibi şeylerdir. Kronik romatizma belde, bacakta, ayakta, kolda ve vücudun diğer yerlerinde görülmektedir. Bölgenin fazla soğuk alması bu durumun oluşmasına neden olduğu gibi, kronik olmayan romatizmalar için önlem alınmaması da kronik romatizmayı ortaya çıkarabilmektedir. Kronik romatizma hastalığı kişide hareket sınırlamalarına, sinir sistemi bozukluklarına neden olabilmektedir. Bu hastalık beraberinde kızarıklık, iştah azalması, bel ağrısı, göz ağrısı hatta saç dökülmesine de neden olmaktadır. Bu hastalığın tedavisinin olmaması son derece üzücü bir şeydir. Sizlerde kronik romatizma hastalığından şüphe ediyorsanız zaman kaybetmeden bir ortopedi uzmanına görünerek doktorunuzdan tavsiyeler alın. Bu sizleri hastalığın olumsuz etkilerinden kurtaracaktır. Kronik romatizma ailede bir kişide etkisini gösteriyorsa ailenin diğer fertlerinin de doktora görünmesinde fayda olacaktır.
" } ] }