{ "title": "Romatizma Ağrısı", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/romatizma-agrisi.gif", "date": "23.01.2024 03:49:06", "author": "Emrah Bulut", "article": [ { "article": "Romatizma Ağrısı, Romatizma vücutta bulunan eklemlerin, kas sisteminin ve sinir sistemini etkileyen ağrılara sebep olan ve özellikle soğuk ve nemli ortamlarda büyük rol aldığı bir hastalık çeşididir. Romatizma ağrısı genel olarak tüm kişilerde görülme olasılığı çok yüksektir ve hastaların birçoğunun şikâyet etmiş olduğu bir konu olmaktadır. Çok sık olarak kendini yenileyen bir hastalık türüdür. Romatizma ağrısı bağışıklık sisteminin etkilenmesi ile eklemlerde oluşmakta olan iltihaplar ile kıkırdak dokularının zedelenmesi ile ortaya çıkabilen bir hastalık olarak bilinmektedir. Romatizma ağrısı kronik bir hastalık olarak ortaya çıkmaktadır.

Romatizma ağrıları daha çok soğuk havalarda kendini gösterir. Romatizma oluşumu hala belirlenememiş olup her yaşta görülebilmekte olan bir hastalık olup sıklıkla kişilerde ağrılar oluşum gösterebilir. Romatizma ağrısı genetik olup aile bireylerinden gelen bir hastalık türüdür. Genel olarak mikroplardan kapılan bir hastalık belirtisi olup ve vücutta şiddetli olan ağrıların belirmesi ile kendini gösterir. Hastaların en çok şikâyetçi olduğu hastalık türüdür. Mesela şişlik, kızarıklık, saç dökülmesi, sırt ve boyun ağrısı, topukta ya da ayakta sancı gibi bunlara benzer ağrılar ile belirir. Romatizma ağrıları kişiye göre değişim gösterebilir. Vücutta her ne kadar iltihaplanma oluyorsa bir o kadar da şişlik oluşum gösterebilir. Romatizmanın oluşturmuş olduğu ağrılardan kurtulmanın yolları olarak aşağıda sıralananları söyleyebiliriz:
Mesela yenilmekte olan yiyecek ve içeceğe dikkat edilmeli, aşırı kilo eklemlere yük oldukça romatizma ağrıları kendini daha da belirtir, sıcak ve soğuk havalardan korunmalı, yatmış olunan yere ve zemine dikkat edilmeli ve çok sıklıklar ile yürüyüş yapmaya özen gösterilmelidir. Söylenen bu yollar ile romatizma ağrılarının önüne geçilebilmektedir. Romatizmanın önüne geçebilmek için fizik tedavi almak bu ağrıların oluşumunu engellemek için iyi bir yoldur. Romatizma da tıpkı diğer hastalıklar gibi erken tedavi edilirse bu hastalıktan kurtulma olasılığı oldukça yüksek olmaktadır. Romatizma ağrısı orta yaş bayanlarda daha fazla görüldüğü gibi bel ve kasıkta ağrılar meydana getirir. Mesela sabah sırtımızda oluşan ağrılar romatizma ağrılarına örnek olarak verilebilmektedir. Romatizma ağrısı olan bir insan vücudunda bazı ağrı belirtileri hisseder ve bu ağrı belirtilerinin de sürekli olarak ilerleme göstermesi ile kişileri rahatsız etmektedir.

Romatizma ağrısı için kullanılan ve bu ağrılara iyi gelmekte olan yiyecekler ve doğal olan bitkiler şu şekilde sıralanmaktadır
Romatizma ağrısı olan kişilerin kesinlikle yukarıda belirtilmekte olan bitkilerden kullanması önerilmektedir. Romatizma ağrısı bulunan kişilerde ve bu ağrıların ilerleme gösterdiği kişilerde eklem ve kas ağrıları şiddetli olarak oluşur. Gece kişiyi uykusundan uyandırır ve kişiye rahatsızlık vermektedir.

Romatizma ağrıları genel olarak kas, eklem ağrıları, ayak, parmaklarda oluşan ağrılar olarak görülmektedir. Romatizma ağrısı olan kişilerde bazı belirtiler görülmektedir.

Bu belirtiler ise şu şekilde sıralanmaktadır
Romatizma ağrısı bazı romatizmal hastalıklardan meydana gelmektedir bu romatizmal olan hastalıklar aşağıdaki gibi sıralanmaktadır
  • Yumuşak doku romatizması: En önemli olan ve en çok olarak karşımıza çıkan romatizma türüdür. Vücutta kireçlenmeler oluşturur ve bel kemiğinde oluşum gösteren ağrılar meydana getirir.
  • Eklem romatizmaları: Eklemlerde oluşum gösteren ağrıların oluşumundan kaynaklanır. Kıkırdak dokularının zedelenmesi ile kendini gösterir.
  • İç organ romatizmaları: İç organlarda oluşum gösterir ve iç organların hasar almasıyla oluşur
Genel olarak romatizma ağrısı çekmekte olan ve bu hastalık belirtilerini gösteren kişilerde eklem, kas, omurilik ve omurga ağrıları belirir. Kıkırdak dokuların zedelenmelerinden dolayı ağrılar oluşur. Romatizma ağrısı olan kişiler hemen tıbbi hekim kontrolüne başvurmalı ve bu belirtilerin doğruluğu kanıtlanır ise eğer hemen tedavi edilmeli ve ilaç tedavisine başlanmalıdır. Aksi takdirde bu hastalık iyice ilerler ve vücutta hareket ve kasa, kemik sisteminde oluşan hasarlara neden olarak hassasiyet ve hareket kayıpları yalanmasına yol açar.
" } ] }