{ "title": "Romatizmaya İyi Gelen Bitkiler", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/romatizmaya-iyi-gelen-bitkiler.gif", "date": "20.01.2024 17:26:34", "author": "seval sarıboya", "article": [ { "article": "
Romatizmaya İyi Gelen Bitkiler, Bedenimizin hareket etmesini sağlayan kaslar, kemikler, eklemler ve bu yapıları birbirine birleştiren bağlarda kol, bacak, boyun ve gövdenin rahat hareket etmesine engel olur. Bazen eklemlerde şişme ve şekil bozukluklarına sebep olan bu hastalığa genel olarak romatizma denilmektedir. Bu rahatsızlık zamanla diğer organları da etkilemeye başlar ve ağrı, ateş, eklem tutulması, zayıflık, iç organların tutulması gibi belirtiler meydana gelir. Ancak mikropların sebep olduğu romatizma hastalığı aniden ortaya çıkabilir veya hızla gelişir. Genellikle sabah saatlerinde görülen tutulmalarda hareketler bile etkilenebilir. Her durumda dirsekler, omuzlar, kalçalar, dizler ve bilekler gibi diğer eklemlerde de yavaş yavaş gelişir. Romatizma hastalığı pek çok insanda görülen bir rahatsızlıktır. Bunun nedeni insanlar genelde bedenine yük bindirir ve çalışır. Yaşlılık döneminde de acısını çekmeye razı olur. Ayrıca rutubetli ve soğuk yerlerde görülme daha fazladır. Yanı sıra psikolojik nedenler ve travmalar bu rahatsızlığın başlıca etkenleridir. Bunun sonucunda da belli bitkileri düzenli olarak tüketilmesi hem vücuttaki mineral ve vitamin eksikliklerinin de giderilmesine yardımcı olur. Tedaviye destek amaçlı kullanılabilecek olan bitkiler ile hastaları ağrılar yönünden dindirilmesi için çok faydalıdır. Yani gençliğimizden itibaren vücudumuzun kıymetini bilmek gerekir. Biz vücudumuza ne kadar iyi bakarsak bizimle beraber o kadar uzun ve sağlıklı yaşayacaktır.

Romatizmaya İyi Gelen Bitkiler; Bazı bitkilerin bu rahatsızlığa iyi geldiği ve şifalı bitkilerden tedavi etmenin doğal yöntemleri;

Melekotu; Melek otunda bulunan reçineler sayesinde iltihaplanmadan dolayı oluşan romatizmaya iyi gelir.

Kroton; İçeriğinde bulunan pektin maddesi ile eklemleri güçlendiren kroton romatizma hastalığına iyi gelir.

Biberiye; Biberiye özellikle mikrop öldürücü ve iltihap sökücü etkisi sayesinde iltihaplı romatizma oluşumunu engeller.

Akgünlük; Akgünlüğün içeriğinde bulunan uçucu yağ asitleri ile kemiklerin yoğunluğunu artırarak romatizma ağrılarına engel olur.

Kırmızı biber; İçeriğindeki capsaicin maddesinin ağrı giderici etkisi olduğundan romatizma ağrılarına çok etkilidir.

Hardal Tohumu; Ilık olarak temiz bir bezle vücuda sarıldığı zaman romatizma, siyatik, adale ağrılarına ve eklem ağrılarına iyi gelir.

Üzüm; Elma, ahududu, çilek, limon, domates, pırasa, soğan ve ahududu romatizma hastalığına iyi gelir.

Mine Çiçeği; Suyunun romatizma hastalığından oluşan baş, bel ve kalça ağrılarına iyi gelir.
" } ] }