{ "title": "Romatoid Artrit Bitkisel Tedavi", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/romatoid-artrit-bitkisel-tedavi-1026.jpg", "date": "20.01.2024 01:36:21", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Romatoid Artrit Bitkisel Tedavi, diğer bir adı da iltihaplı romatizma olan bu rahatsızlığın tıbbi olarak uygulanan bir tedavisi yoktur. Ancak hastaların ağrı ve sıkıntılarını en aza indirmek için bazı tıbbi ağrı kesici ve iltihap kurutucu ilaçlardan doktor kontrolünde faydalanılmaktadır. Romatoid artrit hastalığını tıbbi tedavilerin yanı sıra bitkilerle de tedavi etmek mümkündür ve bitkisel tedavi uygulamaları sonucunda oldukça iyi neticeler elde edilebilir. Bu hastalığın tedavide iyi sonuçlar alınması için öncelikle teşhisin kısa sürede alınması oldukça önem taşımaktadır. Ayrıca bu hastalığın doktor gözetiminde yapılacak tahlillerle de sürekli takip edilmesi gerekmektedir. Çünkü romatoid artrit rahatsızlığında hastalarda belirtiler şikâyetin ileri derecede arttığı veya hafiflediği zamanlarda değişikliklere rastlanabilmektedir. Romatoid artrit rahatsızlığında tedavi yöntemleri kişiden kişiye değişiklikler de gösterebilmektedir.

Romatoid Artrit Bitkisel Tedavi Nasıl Yapılır?

İltihaplı romatizma olarak da bilinen bu rahatsızlık kişilerde bazı zamanlar kendiliğinden kaybolduktan sonra tekrar meydana gelebilen bir hastalıktır. Romatoid artrit rahatsızlığını en aza indirmek için uygulanacak bitkisel tedavi şekilleri.

Zeytinyağı Sirke: bu kür için 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı elma sirkesi uygun bir cam kavanozun içine koyularak karışım iyice karıştırılır. Daha sonra elde edilen karışımın üzerine 4 çorba kaşığı iyice ezilmiş kafur eklenerek erimeye bırakılır. İstenilen kıvama gelen karışımdan temiz bir yünlü bezin üzerine bir miktar alınarak ağrıyan kısımlara sarılır. Uygulanan bu işlem düzenli bir şekilde sabah akşam tekrarlanır.

Hardal ve Kına: bu bitkisel kür için 1 kahve fincanı kına ile 1 çorba kaşığı hardal uygun bir cam kâseye konularak iyice karıştırıldıktan sonra üzerine azar azar su eklenerek yoğrulan karışım ağrının olduğu bölgelere sürülür.

Lahana: Lahana kürü için 1 adet orta büyüklükte lahana yaprak şeklinde tek tek ayrılır ve her bir lahana yaprağı içi su dolu bir şişe yardımıyla üzerinden geçilerek aynı yufka şeklinde inceltilir. Ardından inceltilen yapraklarının üzerine hakiki zeytinyağı sürüldükten sonra ağının yoğun yaşandığı bölgelere sarılır. Bu uygulamaya üç saatte bir lahana yapraklarını değiştirerek tekrarlayabilirsiniz.

Kiraz Sapı ve Isırgan Otu: bu kür için 15-20 tane kiraz sapı 1 su bardağı kadar kaynamakta olan suyun içine atılarak yaklaşık 5-6 dakika kadar kısık ateşte kaynatılır. Ardından üzerine 1 tutam kurutulmuş ısırgan otu ilave edilerek 2-3 dakika kadar da birlikte kaynatılarak karışım ocaktan alınarak demlenmesi için ılıyıncaya kadar bekletilir. Daha sonra ılıyan karışım süzülerek sabah akşam bir su bardağı içilir.

Söğüt Yaprağı: Kürü için 1 litre kaynatılmış suyun içine 10 çorba kaşığı ufalanarak iyice ezilmiş söğüt yaprağı eklenerek 20 dakika demlenmesi için bekletilir. Verilen sürenin sonunda hazır hale gelen karışım süzülerek akşam sabah olmak üzeri düzenli olarak günlük birer su bardağı tüketilir.
" } ] }