{ "title": "Romatoid Artrit El Deformiteleri", "image": "https://www.romatizma.gen.tr/images/romatoid-artrit-el-deformiteleri-7133.jpg", "date": "20.01.2024 13:19:15", "author": "irfan özen", "article": [ { "article": "
Romatoid Artrit El Deformiteleri, Romatoid artrit tutukluk, şişme, eklemde tahribat ve sakatlığa sebep olan ağrılı bir iltihaplanmadır. Bu otoimmün (Bağışıklık sistemine ait) olan bir hastalıktır ve hücreler üzerinde, eklemleri kaplayıp, yağlandıran bir etkisi vardır.

Kemik erimesi, el ya da parmak iltihaplanmasında olduğu gibi yalnızca tek bir eklemi etkiler. Buna karşın olarak, romatoid artrit çoğunlukla simetrik olarak ortaya çıkar. Mesela her iki bileği, her iki el ve her iki ayak bilek ve ayağı birden etkilemektedir.

Romatoid Artrit El Deformiteleri Belirtileri Nelerdir?
Çenenin her iki tarafı, boyun, omuzlar, dirsekler, kalça, ayak bilekleri ve ayakların her iki tarafında olduğu gibi, diğer eklemlerde de simetrik şekilde etkileyen daha çok iltihaplanma, ağrı ve tutukluk olması. Grip olma hissi, geçmeyen yorgunluk, Ateş, Bir saatten daha uzun süren ağrı ve tutukluk hali.

Romatoid Artrit El Deformiteleri nedenleri: Bilim insanları, el romatoid artritinin sebepleri hakkında kesin bir bilgiye sahip değildir. Fakat bu iltihaplanmaların belli ırk ve etnik bölgelerde oluştuğu bilinir. Romatoid artritin kadınlarda görülme sıklığı erkeklere göre 3 kat daha fazladır. Romatid iltihaplanması incelemeleri, bu hastalığı etkileyen şu etkenlere işaret eder:

Genetik faktörler: Viral ya da batekriyel enfeksiyon gibi çevresel etkenler.

Hormonlar: Romatoid iltihaplanmasında hamilelik ile bir miktar düzelme eğilimi olsa da emzirme ve doğum sonrası dönemde romatoid artrit belirtilerini kötüleştirebilir.

Romatoid Artrit El Deformiteleri Tedavisi Nasıl Yapılır?
Romatoid Artrit El Deformiteleri İçin Reçete Edilen İlaçlar: Hastalığı değiştirecek antiromatoik ilaçlar. Bu tür ilaçlar, Nsaıd (Kortizonsuz anti iltihabi ilaç) ve düşük kortizon dozlarıyla birlikte uygulanır. Hastalık değiştirici antiromatoik ilaçlar Leflunomide, Methotrexate, Hydroxychloroquine, Gold (Kaslara enjekte veya ağızdan verilir) Sulfasalazine, Azathiaprine, Cyclosporine, Minocycline olarak sıralanabilir.
" } ] }