Kas Romatizmasına Ne İyi Gelir?
19 Temmuz 2024

Kas Romatizmasına Ne İyi Gelir?

Kas Romatizması

Kas romatizması, kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte genel belirtiler boyun, sırt, bel, eklem bölgelerinde ve göğsün üst kısımlarında 3 ay kadar ağrılı ve kaslarda sertleşme olarak kendisini gösteren romatizmal bir rahatsızlıktır. Kas romatizmasının tedavisi ise genel manada egzersiz, kasları sıcak tutma, banyo, masaj gibi yöntemlerin programlı bir şekilde uygulanması ile mümkün olmaktadır. Kas romatizmaları hasta olan kişilere bıçak gibi saplanan ağrılara neden olmaktadır. Genellikle de eklem ve bel bölgelerinde daha çok kendisini göstermektedir. Hastalığın belirtileri olarak yanma, uyuşma ve zonklama hastalık başlangıcı olabilmektedir. Aynı şekilde düzensiz uyku sorunu, aşırı yorgunluk, uyuşma gibi nedenler de hastalığın belirtileri arasındadır. Stres ve depresyon da hastalığın en kuvvetli etkenlerinden bazılarıdır. Eğer hastalık ilerlemişse sindirim sistemi gibi sorunlar da zamanla ortaya çıkabilmektedir.

Kas Romatizmasına Ne İyi Gelir?

Kas romatizmasına erken teşhis ve tedavi çok etkili olmaktadır. Kas romatizması tedavisinde tedavi iki kısma ayrılır: hastalığı ilerlemiş olan kişilerin tedavileri ve hastalığın başlangıç evrelerinde olan kişilerin tedavileri. Eğer hastalık baya ilerlemişse yapılabilecek pek bir şey kalmamışsa ameliyat kaçınılmaz bir hal almış demektir. Hastalığın başlangıç evresinde olan hastaların, kas romatizması oluşmuş bölgenin sıcak su torbaları veya kalın örtüler ile sıcak tutulması hastalığa çok iyi gelecektir. Aynı şekilde kas romatizmasına maruz kalan bölgeye günde iki defa olmak üzere sıcak su banyoları yaptırılabilir ve ağrıların önüne geçilebilir. Romatizmal bölgeye her gün belli aralıklarla masaj yapılması da kan dolaşımına çok etki edeceği için gayet güzel bir tedavi şeklidir. Hastanın öncelikli olarak doktoruna danışması çok önemlidir. Doktorunun vereceği belli başlı egzersiz programları da kas romatizması sorunu yaşayan kişiye çok etkili bir tedavi yöntemi olmaktadır. Bu tür egzersiz, masaj, sıcak banyolar gibi durumları tek başına yapamayan kişilerin doktorunun tavsiyesi üzerine fizik tedavi görmeleri de romatizmal hastalık adına çok etkili bir diğer yöntemdir. Eğer hastalık küçük çaplı ilaçlar ile düzeltilebilecek seviyede ise bu tür yöntemlerin dışında ilaçlar ile de desteklenmektedir. Hasta olan kişi hastalığını ruhsal nedenlere bağlıyor olabilir. Bunun yüzünden antidepresan türü ilaçlar da kullanılmaktadır. Yine aynı şekilde kas romatizmasından yakınan ve uyku problemleri yaşayan kişilere uyku ilaçları verilebilmektedir. Bunlar haricinde hastalığı ilerlemiş vakalara ise lokal anestezi yöntemi ile ameliyatlar uygulanmakta ve romatizmaya maruz kalan hastalıklı bölgelerin tedavi edilmesi şarttır.

Hastalığı ileri düzeylere gelmemiş hastalarda yine rahatlatıcı ve tedavi edici kremler kullanımı da kas romatizması hastalığına çok iyi gelmektedir. Kas romatizması kendisini belli etmeden önce düzenli spor yapılması da bu hastalığa yakalanma riskini çok aşağılara çekmektedir. Aynı şekilde dengeli beslenme de çok önem teşkil etmektedir. Özellikle vitamin ve mineral alımına çok dikkat edilmelidir.

Fazla soğuk olan bölgelerden uzak durmak da kaslarda oluşabilecek enfeksiyonların önüne geçer. Genellikle soğuk havalarda kalın giyinmek, kas romatizmasına yakalanma riskini azaltmaktadır. Fazla riskli hareketlerden ve ani hareketlerden kaçınılmalıdır. Ani hareketler ani uyuşmalara ve zorlamalara neden olabilmektedir. Aynı zamanda sıcak içecekler ve bitki çayları da kas romatizmasına iyi gelmektedir. Halk arasında iyi bilinen bazı doktorların kas romatizması için önerdikleri bazı bitki kürleri bulunmaktadır. Bunları deneyebilirsiniz, tabi ki fazla aşırıya kaçmamak kaydıyla. Eğer sigara, alkol, uyuşturucu madde kullanıyorsanız, en erken zamanda bu bağımlılık yapan maddeleri bırakmalısınız, hastalığın ilerlemesi için gayet iyi bir ortam oluşturmaktadırlar. Ayrıca her sabah kalktığınızda bir bardak ılık su ile güne başlamanız da kas romatizması vakasını yaşamamanız için gayet iyi gelen bir kür olmaktadır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

ayşe

30 Nisan 2024 Salı

boyun ve çena altımda ağrılar aynı şekilde bel ve eklemlerimde aşırı ağrı oluyor. dizlerime sanki bıçak saplanıyormuş gibi ağrılarım oluyor. ağrılarım geceleri uykudan uyandırıyor. yardımcı olursanız çok sevinirim...

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Ayşe Hanım, yaşadığınız ağrılar gerçekten zorlayıcı görünüyor. Bu tür ağrıların birçok nedeni olabilir ve kesin bir tanı koyabilmek için bir doktora başvurmanız en iyisi olur. Bir uzmanla görüşerek gerekli testleri yaptırmanız, size uygun tedavi yöntemlerinin belirlenmesi açısından önemli. Geçmiş olsun, umarım en kısa sürede rahatlama bulabilirsiniz.

2. Cevap
cevap

Ersunal

Merhaba öncelikle geçmiş olsun alkol sigara uyuşturucu vb zararlı maddeler kulkanıyor iseniz bunların en acil bir yöntemle bırakın doktorların kas romatizması için önerdi bazı kürler var bunlara internetten olur eczanelerden aktarlardan olur bulup evde kürü uygulams şeklini doktorun snlattığı gibi uygulayıp sağlığıza kavuşmanız dileklerimle iyi günler

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Romatizma Bitkisel Tedavi

Romatizma Bitkisel Tedavi

Bağ Dokusu Romatizması

Bağ Dokusu Romatizması

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Pannus Romatoid Artrit

Pannus Romatoid Artrit

Romatizmaya Ne İyi Gelir?

Romatizmaya Ne İyi Gelir?

Anti Ccp Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Anti Ccp Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kas Romatizması Neden Olur?

Kas Romatizması Neden Olur?

İltihaplı Romatizma Çeşitleri

İltihaplı Romatizma Çeşitleri

Güncel

İltihaplı Romatizma İlaçları

İltihaplı Romatizma İlaçları

Güncel

Sedefli Romatizma Belirtileri ve Tedavisi

Sedefli Romatizma Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Yumuşak Doku Romatizması Neden Olur?

Yumuşak Doku Romatizması Neden Olur?